10 redenen om coaching te doen
10 redenen

10 redenen waarom coaching je verder kan helpen!

Investeer in jezelf, leef je vrij!

koffie

10 redenen waarom coaching je verder kan helpen

Waarom NLPro-coaching?

Heb je een probleem en twijfel je of het inschakelen van een coach je kan helpen? Twijfels zijn heel begrijpelijk. Wij zeggen weleens met een knipoog, “Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken”. De coaches van NLPro hebben een achtergrond in psychologie en gedragswetenschap. Daarom kunnen we effectieve hulp bieden bij het oplossen van bijvoorbeeld angsten, paniekaanvallen, burn-out of het vinden van jezelf en rust in je hoofd brengen. Maar ook voor het bereiken van doelen die richting geven aan jouw leven hebben we effectieve middelen tot onze beschikking.

Coaching is een krachtige vorm voor ontwikkeling die leidt tot verandering en resultaat. Wij weten dat coaching werkt, we doen immers niet anders. Maar….als coaching nieuw voor je is begrijpen we heel goed dat je nog twijfels hebt. Jij hebt een probleem en zoekt daar een oplossing voor. Jouw eerste hamvraag is of coaching je daarbij kan helpen. Waarom coaching? We geven je 10 redenen waarom coaching je verder kan helpen.

Waarom zou jij een coach in de arm nemen ?

1             STRESS>>>>   Het helpt je jouw (denk)patroon te herkennen en er uit te stappen.

Stress, gespannenheid, hoofdpijn, slecht slapen, prikkelbaar, futloos, geen energie. Het zijn allemaal kenmerken van disbalans die niet vanzelf overgaat. Met effectieve en doelgerichte coaching zet je snel stappen naar herstel om je weer energiek, blij en lekker in je vel te voelen!  Burn-out kan heel lang duren.. maar dat hoeft niet!

2             Werken met angst en emoties..

Een goede coach helpt je om ‘pijn’ om te zetten in iets dat je van brandstof voorziet. Veel mensen zijn erg goed in het spelen van verstoppertje omtrent hun emoties en gedachten.  Een goede coach is iemand die de onderbouwing van menselijke psychologie en het gedrag begrijpt, en dit kan toepassen om gedrag daadwerkelijk te veranderen.

3             Stop met pleasen

Als je alles voor een ander bent – wat ben je dan eigenlijk nog voor jezelf?  Jezelf wegcijferen is een zekere manier om in de problemen te komen. De intentie is goed en positief, maar je geeft alle energie weg zodat er uiteindelijk “leegte” overblijft voor jezelf.   Een goed coach geeft je inzichten en handvatten om te leven naar jouw standaard. Zorg eerst voor jezelf zodat er genoeg energie is om aan anderen te kunnen geven

4             Zelfbeeld en passie

Een goede coach is getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Coaches helpen je extreem duidelijk te krijgen over wie of wat je wilt zijn en wat je wilt bereiken.. Ontdek je passie en de reden waarom je op deze wereld bent!

5             Benut je volledige potentie

Als je jezelf wil ontwikkelen, is het niet zinvol alleen maar de lat hoger te leggen. Zorg dat je de lat op de juiste plaats legt. Van dag tot dag kun je jouw doelen gemakkelijk uit het oog verliezen door de dagelijkse drukte. Een goede coach zorgt ervoor dat je jouw volledige potentie benut door je inzicht te geven in hoe je denkt. Geloof niet alles wat je denkt. Een coach daagt je uit anders te denken.

6             Objectieve feedback

Je bent op zoek naar objectieve feedback over of hetgeen je doet ook echt zin heeft , zowel moreel als qua doelen die we nastreven. Je wilt weten of je de goede richting uit gaat. Een coach kan je een objectieve beoordeling geven of je op het juiste pad zit.

7             Stop met leven naar de maat van anderen.

We leven in een maatschappij waarbij we hoge verwachtingen van onszelf en van elkaar hebben. We spiegelen ons succes af aan de erkenning van anderen en proberen te voldoen aan een soort “standaard” zonder precies te weten wat die standaard eigenlijk is.  We stellen hoge eisen aan onszelf en als de zaken niet lukken vinden we dit ook onze eigen schuld. Het voelt dan als falen.
Een goede coach helpt je de standaard te definiëren en haalbaar te maken.

8             Je zult een stuk gelukkiger zijn

Coaches weten hoe ze je kunnen helpen om stress te verminderen, aspecten van je leven te vereenvoudigen en even ‘terug te schakelen’ of te heroriënteren over wat jou nu het gelukkigst maakt. Wat heb je aan verhoogde productiviteit of winstgevendheid als je niet helemaal gelukkig bent? Weinig toch? De basis van geluk zit hem in je mindset, een onderdeel waar een coach je perfect in kan begeleiden!

9             Vertrouwen terugwinnen

Wanneer je een tijdje hebt zitten worstelen, is het gemakkelijk gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen . Door je terug op het goede pad te brengen, helpt een coach je om het vertrouwen en de motivatie te herontdekken die je nodig hebt om écht te veranderen.

10           Je hersenen trainen in een winnende mindset

Alle topsporters hebben coaches om hun lichaam te trainen, maar wat topsporters echt onderscheidt, is hun winnende mindset. Mind over materie telt écht – niet alleen in de sport, maar ook in je werk en het  leven. Als je wilt ontwikkelen, moet je denken als een winnaar – en een goede coach traint jouw hersenen om precies dat te doen.