Angst, stress, fobie of trauma?

Het zit tussen je oren maar je kan eraan werken.

Angsten en fobieën overwinnen met Hypnose & Hypnotherapie
Hypnose is één van de meest effectieve manieren om van fobieën of angstaanvallen af te komen.

Waarom therapie?

Therapie is voor sommige mensen een nogal beladen begrip. Alsof het voor zwakke mensen is die niet voor zichzelf kunnen zorgen. En dat is jammer. Want iedereen komt wel eens op een punt aan in zijn leven waarin hij of zij een beetje ruggensteun of hulp kan gebruiken. En dat is het eigenlijk. Met die hulp (noem het maar gewoon therapie) is het de bedoeling om een gezondheidsprobleem van een persoon op te lossen. Meestal volgt de therapie of behandeling op de diagnose die gesteld wordt na een intake gesprek.

Therapie, is het proces van een ontmoeting met een therapeut of coach voor de verbetering van problematische situaties, negatieve overtuigingen, gevoelens en/of somatische reacties (beleving in het lichaam). Therapie kan een groot aantal specifieke problemen en symptomen oplossen.

Therapie bevordert zelfactualisatie
Therapie is een zeer effectieve methode voor zelfontplooing (zelfgroei) en zelf-actualisatie. Naast het overwinnen van barrières en het helpen van mensen met extreme overtuigingen en losse gevoelens, kan de therapie mensen helpen om vele positieve eigenschappen te verhogen van hunzelf, zoals vreugde, mededogen, vrede, zelfvertrouwen, spirituele verbinding en liefde.

Naar therapie gaan betekent niet dat je “gek” bent. Het geloof dat de mensen die in therapie "gek" of "beschadigd" zijn is verkeerd. De meest voorkomende patiënten die therapie volgen zijn alledaagse, gewone mensen die worstelen met alledaagse, menselijke problemen, zoals depressie, angst, trauma, en relatie problemen. Slechts een klein percentage van de mensen die voor psychotherapie in aanmerking komen hebben een ernstige psychische ziekte. Deze mensen vinden hun weg meestal in programma's die een hoger niveau van zorg vereisen dan de gemiddelde privé-praktijk therapeut kan bieden. Als een persoon bang is om voor gek veroordeelt te worden door anderen of door zijn eigen innerlijke-criticus voor het gaan naar therapie, dan kan therapie juist vooral nuttig zijn bij het ​​opbouwen van zijn gevoel van eigenwaarde en het vrijmaken van een van de beperkingen van wat anderen denken.

*Ondanks dat iedereen een burn-out anders ervaart lijkt er toch een behoorlijke lijn in te zitten waarin iedereen zich kan vinden. De fasen lijken bij iedereen die stress ervaart in meer of mindere mate voor te komen. Deze fasen zijn bij iedereen verschillend en kunnen allemaal van een paar weken tot een paar maanden en soms wel een jaar duren. Door je bewust te maken van deze fasen hoop ik je wat steun te bieden. Een burn-out is een proces met heel veel impact en wanneer je weet dat bepaalde zaken ‘normaal’ zijn en erbij horen verlicht dit misschien de mentale stress die een burn-out geeft.

Professionele hulp bij het aanpakken van je burn-out

Als je eenmaal burnout bent, dan is professionele hulp nodig om er weer snel van af te komen. Burnout Coach Jack Smit staat in Nederland bekend als een van de meest effectieve specialisten op het gebied van burnout. Hij heeft vele mensen van hun burnout afgeholpen en wordt regelmatig als deskundige gevraagd.

Cliënten beoordelen zijn aanpak met een 8,9.

De bewezen effectieve aanpak van burnout verloopt bij NLProfiling in drie fasen:

  1. In enkele individuele coaching-sessies pak je direct de acute problemen en oorzaken van je burnout aan.
  2. In de een op een-training werk je aan je persoonlijke ontwikkeling waardoor je weer helemaal in je kracht en energie komt.
  3. In een (online) vervolgtraject borg je al je leerervaringen en veerkracht om blijvend gezond verder te kunnen.

Ons werkgebied is niet beperkt tot Noord Holland of West Friesland. Hoewel onze meeste clienten in deze regio woonachtig zijn werken we indien noodzakelijk ook buiten deze grenzen.

// Zoeken op deze website

// download hier jouw e-boek over burn-out "the big Burn-out Solution'


// Maak kennis met de coaches van NLPro Coaching

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, hypnose, MCSI coach en heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, NLP & Hypnose Coach en Organisatie Deskundige

NLPro Coaching - Helpt!

Bezoekadres

NLPro-trainings centrum
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

 

Direct Contact