Doe de stress-test, maak een afspraak

In een gratis gesprek wordt je direct duidelijk welk effect stress heeft op jouw lichaam.

 

Burn-out of overspannen
Uitgeput voelen, lichamelijke klachten, nergens meer zin in?

Doe de test en krijg direct tips voor het herstel van jouw klachten

Wanneer je enigszins klachten hebt die horen bij een burn-out is het zaak snel te onderzoeken wat hiervan de oorzaken zijn. Veelal hebben die vooral te maken met je werk en privé leven en ligt het niet aan jezelf.

Een burn-out is het gevolg van een lange periode van aanhoudende stress. Deze stress kan veroorzaakt worden door de situatie op het werk en/of in het privé leven.
Hoewel het hebben van bepaalde persoonlijkheidseigenschappen bij kan dragen aan het krijgen van een burn-out, is een burn-out niet perse een persoonlijk falen.

Langdurig signalen ontkennen

Jarenlange spanning kan ontaarden via achtereenvolgens vermoeidheid, terugtrekking, onevenwichtigheid, vermindering van prestaties, emotionele afvlakking,
lichamelijke klachten en depressie en angst in een duidelijke burn-out.
Twaalf procent van de huisartsbezoeken hebben te maken met stressklachten (overigens lang niet alleen burn-out).
Verder komen 30.000 mensen per jaar door psychische klachten in de WAO, waarvan 9000 (30%) door stress en overbelasting veroorzaakt wordt.
Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft 10% van de Nederlandse beroepsbevolking last van burn-out-verschijnselen.

 

Het is dus belangrijk om alert te zijn op de signalen die door aanhoudende stress worden veroorzaakt.
Wanneer je duidelijke burn-out klachten hebt (of iemand kent die dergelijke klachten heeft) dan kun je de onderstaande stappen ondernemen:

  • Zie in dat je een probleem hebt en zoek steun in je directe omgeving zoals familie en vrienden
  • Zoek ontspanning en neem afstand van bronnen van stress
  • Bezoek je huisarts of bedrijfsarts
  • Laad jezelf op om het probleem aan te pakken
  • Maak keuzes met anderen samen en voer ze stapsgewijs uit.

 

De burn-out test

De test is relatief eenvoudig. Maak een afspraak en laat je testen. Het is gratis en vrijblijvend. Je krijgt direct inzicht in houe het met je gesteld is.
Op basis daarvan kun je zelf bepalen of het zinvol is hulp te vragen. Bedenk dat voorkomen altijd beter is dan herstellen.

 

Hieronder vind je een link naar de Burn-out test van NLPro-Coaching. Wanneer je je naam en Email adres opgeeft krijg je toegang tot de test en extra informatie toegestuurd over burn-out en herstel. Je krijgt dan een bevestigingsmail toegestuurd.

ICI coaching

International gecertificeerd

// download hier jouw e-boek over burn-out "the big Burn-out Solution'

// Maak kennis met de coaches van NLPro Coaching

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, Hypnose, IEMT, MCSI coach en Heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, Executive coach en communicatie specialist, NLP, Hypnose, Heartmath Coach en Organisatie Deskundige

The big burn-out solution

Door Jack Smit | 7 augustus 2019

The Big Burnout Breakdown Leestijd: 10 minuten! Mijn studiegenoot en goede vriend Pieter Wijtenburg heeft onderzoek gedaan naar Burn-out en heeft hierover een prachtig en treffend artikel geschreven. Met toestemming van Pieter deel ik deze informatie Heel Nederland is bezig met de burn-out. Psychiaters weten niet wat ze ermee moeten en willen het beter begrijpen,…

NLPro Coaching - Helpt!

Bezoekadres

NLPro-Groep
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

T.  0722 - 035020
E.  Info@NLPro-Groep.com

 

Direct Contact