Hypnotherapie

Leer (on)bewust naar je jezelf kijken

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is.

Bij hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf.
In deze therapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kan je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in het dagelijks leven en zo je doelen verwezenlijken.

 

Anders gezegd: onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens in het systeem van de geest en het lichaam beter worden aangesproken. Denk bijvoorbeeld aan het goed omgaan met emoties en het benutten van lichamelijke en geestelijke capaciteiten.Wanneer de cli├źnt goed gemotiveerd is en zich inzet voor verandering, worden vaak al op korte termijn positieve resultaten bereikt. Dit is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld en vanuit welke achtergrond de problematiek is ontstaan.

 

Er bestaan binnen de hypnotherapie veel trancetechnieken zoals regressie, reïncarnatie, NLP, imaginatie, autogene training, zelfhypnose, etc. Het effect van andere vormen van therapie, zoals Cognitieve Gedragstherapie, IEMT, EMDR en PDS  kan vaak worden versterkt wanneer dit wordt gecombineerd met therapeutische trance. Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde.

 

Hypnose en hypnotherapie worden niet alleen door hypnotherapeuten toegepast. Ook medisch specialisten zoals chirurgen, anesthesisten, radiologen, artsen en tandartsen maken er gebruik van. In de geestelijke gezondheidszorg maken psychiaters, psychologen en psychotherapeuten met regelmaat gebruik van hypnose.

 

Specifieke behandelingen waarbij  Hypnose effectief gebleken is,zijn:

  • Stoppen met roken
  • Hypnotische maagband
  • psychosomatische pijnregulering.
  • Angst en rouw verwerking
  • Sport prestatieverbetering.
  • Geheugen een leer versterkend.
  • Regressie en re├»ncarnatie.

 

Een behandeling met Hypnose is snel en effectief. Wil je meer weten? neem dan vrijblijvend contact op met NLProfiling via het contactformulier op onze contact pagina of bel: 06 50247263

// Zoeken op deze website

// download hier jouw e-boek over burn-out "the big Burn-out Solution'


// Maak kennis met de coaches van NLPro Coaching

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, hypnose, MCSI coach en heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, NLP & Hypnose Coach en Organisatie Deskundige

NLPro Coaching - Helpt!

Bezoekadres

NLPro-trainings centrum
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

 

Direct Contact