Hoe vind ik een coach die bij me past
over jack en Linda

Waarom coaching?

Wat moet ik weten wanneer ik een coach in de arm wil nemen

Wanneer je overweegt om een coach in de arm te nemen, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste coach vindt die past bij jouw behoeften en doelen. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

  • Expertise en ervaring: Onderzoek de achtergrond, ervaring en expertise van de coach. Kijk naar hun opleiding, certificeringen en professionele ervaring. Het is belangrijk dat de coach de nodige kennis en vaardigheden heeft om je effectief te begeleiden.
  • Specialisatie: Overweeg welke specifieke gebieden of doelen je wilt aanpakken en zoek een coach die daarin gespecialiseerd is. Er zijn verschillende soorten coaches, zoals loopbaancoaches, levenscoaches, relatiecoaches, enzovoort. Een coach met expertise op het gebied waarop je hulp nodig hebt, kan je beter ondersteunen bij het bereiken van jouw specifieke doelen.
  • Chemie en vertrouwen: Het is belangrijk dat er een goede klik is tussen jou en de coach. Je moet je op je gemak voelen om open en eerlijk te zijn tijdens de sessies. Vertrouwen en een goede relatie zijn essentieel voor een succesvol coachingstraject. Je kunt mogelijk een kennismakingsgesprek inplannen om te beoordelen of er een goede chemie is tussen jou en de coach.
  • Coachingbenadering en technieken: Informeer naar de benadering en technieken die de coach gebruikt. Sommige coaches werken bijvoorbeeld meer gestructureerd en resultaatgericht, terwijl anderen meer intuïtief en exploratief zijn. Kies een coach wiens benadering en technieken aansluiten bij jouw persoonlijkheid en leerstijl.
  • Referenties en getuigenissen: Vraag naar referenties of bekijk getuigenissen van eerdere cliënten van de coach. Dit kan je inzicht geven in de ervaringen van anderen en helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van de coach.
  • Tarieven en beschikbaarheid: Informeer naar de tarieven en beschikbaarheid van de coach. Coaching is vaak een investering in jezelf, dus het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn en of dit past bij je budget. Daarnaast is het handig om te weten of de coach beschikbaar is op tijden die voor jou werken.


Het is aan te raden om met meerdere coaches in gesprek te gaan voordat je een beslissing neemt. Door verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken, kun je de coach vinden die het beste past bij jouw behoeften, doelen en persoonlijkheid.

Reactie plaatsen