Timeline therapie

Wat zou het je opleveren als jouw verleden niet langer jouw toekomst verstoort?

Timeline Therapie

Er loopt een lijn door jouw leven, van geboorte tot ver in de toekomst

Timeline Therapie is ontwikkeld door Tad James. Hij deed onderzoek naar de effecten van de verschillen in hoe we tijd ervaren. Ons onderbewustzijn rangschikt o.a. al onze herinneringen op tijdlijn.

Timeline Therapie  bestaat uit een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering kan plaatsvinden. Deze technieken worden vaak in therapie  gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.

Iedereen "heeft" een tijdlijn,  een denkbeeldige lijn waarin onze herinneringen liggen opgeslagen, van de eerste tot de laatste, en ook de beelden van de toekomst. We kunnen dit in-time of through time ervaren.

Aan deze herinneringen kunnen allerlei emoties gekoppeld zijn.  Als deze herinneringen belangrijk voor je zijn, noemen we ze significante emotionele gebeurtenissen (SEG). Dit betreft zowel positieve emoties (liefde, kracht, blijdschap) als negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld).

Wanneer je op situaties bovenmatig emotioneel reageert, kan het zijn dat die omstandigheid refereert aan eerdere herinneringen met eenzelfde emotie. Door middel van Timeline Therapie kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je verleden wordt "opgeschoond". De herinneringen blijven, maar dan zonder emoties, waardoor je  vrijer kunt reageren en makkelijker in het leven staat.

De andere grote kracht van Timeline Therapie is de verandering van beperkende overtuigingen. Dit zijn waarheden waarvan je ooit hebt besloten dat ze van toepassing zijn en die je niet bekrachtigen.

Voorbeelden van zulke beperkende overtuigingen kunnen zijn: 'Ik ben geen goed huwelijk waard, 'en 'Ik ben niet goed genoeg'.

Wat zijn jouw overtuigingen, en zijn ze ondersteunend of belemmerend ?

ICI coaching

International gecertificeerd

// download hier jouw e-boek over burn-out "the big Burn-out Solution'

// Maak kennis met de coaches van NLPro Coaching

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, Hypnose, IEMT, MCSI coach en Heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, Executive coach en communicatie specialist, NLP, Hypnose, Heartmath Coach en Organisatie Deskundige

The big burn-out solution

Door Jack Smit | 7 augustus 2019

The Big Burnout Breakdown Leestijd: 10 minuten! Mijn studiegenoot en goede vriend Pieter Wijtenburg heeft onderzoek gedaan naar Burn-out en heeft hierover een prachtig en treffend artikel geschreven. Met toestemming van Pieter deel ik deze informatie Heel Nederland is bezig met de burn-out. Psychiaters weten niet wat ze ermee moeten en willen het beter begrijpen,…

NLPro Coaching - Helpt!

Bezoekadres

NLPro-Groep
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

T.  0722 - 035020
E.  Info@NLPro-Groep.com

 

Direct Contact