Overspannen, burnout of gewoon stress?

Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress.

 

Burnout of overspannen
Uitgeput voelen, lichamelijke klachten, nergens meer zin in?

Wat is stress, overspannenheid of een burnout?

 

Stress is een heel natuurlijke en ook gezonde reactie van je lichaam. De spanning maakt je lichaam klaar voor actie en dat is nodig om te kunnen reageren op bedreigende situaties. Op je werk helpt gezonde stress je goed te presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. En het zorgt dat je veel kan doen in weinig tijd. Dit is wel tijdelijk, want zodra de klus is afgerond, neemt de spanning weer af.

 

Overspannenheid ontstaat na een periode van overbelasting en is meestal rechtstreeks te koppelen aan een stressvolle situatie, zoals een echtscheiding of extra drukte doordat een collega met zwangerschapsverlof is. Als de oorzaak van de stressvolle situatie is weggevallen, kun je meestal snel herstellen. Soms met een beetje hulp van een coach.

 

Burn-out is het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange, roofbouw op je lichaam en geest. Een burn-out ontstaat als je ondanks de stress en de spanningsklachten stug door blijft gaan. Je volhardt in je werk en je bent je lang niet altijd bewust van de ernst van je klachten. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden. Zelfs het doen van gewone dagelijkse dingen wordt steeds moeilijker. Een burn-out uit zich in ernstige lichamelijke en geestelijke vermoeidheid. Rust en tijd alleen zijn niet voldoende voor herstel. Hulp, behandeling en verandering zijn nodig.

 

Als je een burn-out hebt, dan wil je weten wat je kunt doen om zo snel mogelijk van dat gevoel af te komen. Speciaal daarvoor hebben we een E-boek geschreven dat je via de onderstaande link gratis kunt downloaden.

 

Daarin staat niet alleen uitgebreide informatie over burn-out, het geeft ook tips en hints over wat je nu al zelf kunt doen. Hoe bijvoorbeeld je werkgever kan helpen met jouw herstel. Want daar gaat het uiteindelijk om. Zo snel mogelijk van dat gevoel af en weer dingen doen die je leuk vindt.

 

Volg onderstaande link en neem vandaag nog de eerste stap naar een snel herstel.

Burnout of Overspannen

De 7 fases op weg naar herstel.

 

Overspannen, burn-out of gewoon stress? Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dit is normaal gesproken geen probleem en hoort bij het leven. Wanneer je teveel stress hebt kun je echter overspannen raken en hard op weg zijn naar een burn-out. Het proces naar een burn-out verloopt heel geleidelijk en begint vaak bij een simpele vermoeidheid Helaas kunnen slachtoffers het slopende effect vaak pas inzien na het afleggen van de hele route.

// Zoeken op deze website

// download hier jouw e-boek over burn-out "the big Burn-out Solution'

// Maak kennis met de coaches van NLPro Coaching

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, Hypnose, IEMT, MCSI coach en Heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, Executive coach en communicatie specialist, NLP, Hypnose, Heartmath Coach en Organisatie Deskundige

Burn-out solution

The big burn-out solution

Door Jack Smit | 7 augustus 2019

The Big Burnout Breakdown Leestijd: 10 minuten! Mijn studiegenoot en goede vriend Pieter Wijtenburg heeft onderzoek gedaan naar Burn-out en heeft hierover een prachtig en treffend artikel geschreven. Met toestemming van Pieter deel ik deze informatie Heel Nederland is bezig met de burn-out. Psychiaters weten niet wat ze ermee moeten en willen het beter begrijpen,…

NLPro Coaching - Helpt!

Bezoekadres

NLPro-Groep
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

T.  0722 - 035020
E.  Info@NLPro-Groep.com

 

Direct Contact