Werken aan je relatie

In het begin van je relatie is alles geweldig. Maar wat gebeurt er wanneer er kinderen worden geboren, wanneer je een baan verliest of wanneer er andere gebeurtenissen jouw relatie met je partner beïnvloeden.  Dan kan de hulp van een relatie coach je uitkomt bieden.

Wanneer je blijft doen wat je aan het begin deed, dan is er geen einde.

Zeven willekeurige tips voor een goede relatie

Je geeft niet op. Het voelt zwaar en je probeert van alles maar als het dan even goed gaat vervalt het toch weer in het oude. Soms is het dan verstandig om met een life coach te gaan praten. Iemand die van buiten af en volledig onafhankelijk naar jouw specifieke situatie kijkt.

Ben jij nog niet klaar om op te geven, lees dan verder, of maak eens een geheel vrijblijvende afspraak. Het verplicht je tot niets maar geeft je misschien wel de antwoorden die je zoekt.

Hoe verder?

Een goede relatie ontstaat niet vanzelf en blijft ook niet vanzelf goed want partners moeten er bewust iets voor doen. Want in het begin van de relatie deed je van alles voor elkaar. Je wilde alles van elkaar weten en nam de tijd voor elkaar. Alles wat je voor elkaar deed was erop gericht elkaar te plezieren. Dat had je graag voor elkaar over.

Maar na jaren is dat gestopt. Je bent aan elkaar gewend geraakt. Je doet niet meer de dingen die je in het begin zo graag deed voor elkaar.

De liefde die partners voor elkaar voelen, moeten ze bewust vertalen naar gedrag en houding, zodat er voor beiden een vruchtbare, tot tevredenheid stemmende relatie ontstaat.

Dat klink heel technisch en afstandelijk. Het komt er op neer: Doe wat je in het begin van je relatie deed. Als je dat weer gaat doen, dan komt er nooit een einde.

Hierna vind je twaalf basale regels over het gedrag van partners. Als je dit niet doet, dan is een liefdevolle relatie nauwelijks denkbaar.

De basis

Basaal gezien is een liefdesrelatie de structuur waarbinnen man en vrouw elkaar ontmoeten om samen een veilig huisje en nestje te bouwen opdat, in een later stadium, een kindje geboren kan worden en beiden zich zodoende voortplanten.

Dit geldt nog steeds, ook al is de connectie tussen die twee, relatie en voortplanting, in onze tijd niet meer zo vanzelfsprekend en is seksualiteit een doel op zichzelf geworden.

Samenwerken.

Man en vrouw zijn naast heel veel gelijk aan elkaar, ook aanvullend aan elkaar. Samen zijn ze optimaal uitgerust om allerlei problemen die op hen afkomen bij het bouwen van dat nestje, het hoofd te bieden. Doordat de partners de problemen gezamenlijk het hoofd bieden, creëren ze een vanzelfsprekende vertrouwelijkheid, kunnen ze zich aan elkaar hechten, en worden ze een eenheid.

Het resultaat is dat naast de twee partners, nog een derde partner ontstaat, de relatie zelf, die haar eigen eisen stelt en een eigen dynamiek kent. Die een eigen leven gaat leiden, onafhankelijk, lijkt het soms wel, van de partners die de relatie vormen.

Naargelang een relatie langer duurt, ervaren partners het belang van wat ze samen delen aan bittere en zoete herinneringen steeds sterker. Ze ontlenen meer houvast aan de relatie en het gezamenlijke verleden, en in mindere mate aan het persoonlijke welbevinden.

Hoe treurig dit schijnbaar ook klinkt, er zit ontzaglijk veel warmte in. Des te langer een relatie duurt, des te beter ken je haar als een oude hond die al jaren bij je is en waarvan je de nukken en grillen zo kunt uittekenen. Ze is tot een vertrouwde kameraad geworden die je niet meer kunt en wilt missen.

ICI coaching

International gecertificeerd

// download hier jouw e-boek over burn-out "the big Burn-out Solution'

// Maak kennis met de coaches van NLPro Coaching

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, Hypnose, IEMT, MCSI coach en Heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, Executive coach en communicatie specialist, NLP, Hypnose, Heartmath Coach en Organisatie Deskundige

The big burn-out solution

Door Jack Smit | 7 augustus 2019

The Big Burnout Breakdown Leestijd: 10 minuten! Mijn studiegenoot en goede vriend Pieter Wijtenburg heeft onderzoek gedaan naar Burn-out en heeft hierover een prachtig en treffend artikel geschreven. Met toestemming van Pieter deel ik deze informatie Heel Nederland is bezig met de burn-out. Psychiaters weten niet wat ze ermee moeten en willen het beter begrijpen,…

NLPro Coaching - Helpt!

Bezoekadres

NLPro-Groep
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

T.  0722 - 035020
E.  Info@NLPro-Groep.com

 

Direct Contact